Ukas feriested

Jeg reiser veldig mye. I året er jeg vel kanskje ute og reiser 2-3 ganger. For å ha nylig fylt 19 og som bor med foreldre er jeg ofte alene og reiser. Jeg har vært mange steder og dermed skal jeg begynne å blogge om ukas feriested.Dette vil skje hver søndag framover og håper det kan være til nytte for dem som ikke vet hvor de skal reise. 
Jeg vil ta i betrakning: 

- Uteliv
- Shoppingsmuligheter
- Mat
- Befolkningen
 

RHODOS

Rhodos ligger i en egen øy ikke så langt unna Tyrkia og blir beregnet som et av Hellas mest besøkte område. Rhodos er en plass for alle, og det mener jeg virkelig. 
Det er ca 120 000 innbyggere og halvparten bor i byen mens andre bor utenfor det sentrale punktet. Personlig har jeg vært i Rhodos 3 ganger. To av dem har jeg bodd i byen mens den siste gangen bodde jeg i landsbyen, det satte faktisk preg for å være der. Jeg bodde i Ixia første gangen, gamlebyen den andre gangen og den tredje gangen bodde jeg i Theologos, ca 20 min unna Rhodos by. 

Uteliv: 
En lang bargate, diskoteker, nattklubber, kasino og mange restauranter. 
Dersom du er ute etter fest og morro så er Colorado nattklubb et sted du bør stikke hodet innom. Nattklubben er delt i 3 etasjer med forskjellige musikksjanger på de forskjellige etasjene. 
Skumparty og lignende fester finner du i Faliraki området i Rhodos. 

Shoppingsmuligheter:
Mange har hørt at man skal prute i utlandet, sannheten er at Grekere er en av de mest vanskeligste menneskene å prute med. Jeg som er mester i å prute, slet virkelig med å kunne få prisen ned med bare 5 euro. Er du etter billige ting men samtidig ikke bli plaget av selgere vil jeg anbefale å ta turen inn til gamlebyen for å oppleve promenaden med strand, gamle bygninger og en shoppingsrunde du sent
glemmer.

Mat:
Det er mye forskjellig å få smakt på av Gresk mat. Alt fra Gyros til Mousakka. Gyros er typisk kebablignende mat mens mousakka er mer egnet til de voksne. Er du sulten etter en shoppingstur har gamlebyen en liten gatekjøkken med de mest smakfulle gyrosene du kan dytte i deg. Absolutt verdt å smake på. Personlig er jeg ikke så fan av å prøve ny mat. Taco er alltid en saver. Jeg har aldri opplevd matforgiftning eller lignende av å ha vært på Rhodos, til tross for mange forskjellige områder jeg har prøvd meg på. Grekerne blir veldig glad dersom du smaker på nasjonalrettene dems. Nam! 


Befolkningen: 
Grekerne er de mest koseligste menneskene jeg noen gang har møtt. Og jeg hater som regel fremmede mennesker. De tok meg i mot med åpne armer og ga meg sin varme og jordnære personlighet. Jeg ble også forelsket i flere bartendere og kelnere der nede, han ene tok meg med på en scootertur til toppen av et fjell som hadde utsikt over hele Rhodos, samt gamle ruiner av en gammel landsby fra flere hundre år siden.
Første gangen jeg reiste var jeg 13/14 år, og jeg gikk en kilometer til matbutikken alene uten å oppleve plage. 

 

 

Jeg gir dermed terningskast:

Dette er tatt i betrakning av at det er familievennlig, historisk, herlig uteliv, ufattelig god mat og herlig atmosfære. Været er også fantastisk! 

Vært i Rhodos før?
Kunne du tenkt deg å høre om flere steder?
 


Skrevet 11.06.2012 kl.01:43. Kategori: Blogg 3 kommentarer

3 kommentarer

Vicci

11.06.2012 kl.09:35

Har du vært utenfor Europa på reisetur? :)

juask

11.06.2012 kl.19:38

Vicci: Hei du!
Ja, det har jeg. Noe spesielt du tenker på?

Vicci

11.06.2012 kl.20:28

Asia? Skal på utveksling til Bali så derfor lurer jeg :)

Kommentere?

Vi er to random jenter på 18 år som fant ut at vi skulle lage en random blogg om random ting. Vi er verken gravide, unge, syke, friske, lange eller spesielt snille, men det hender vi er både oppblåste, lekne, forkjøla, spiser grønnsaker, hopper og ser på deg.

PS. Vi smiler ikke.


hits